Med sina grova uttalanden har Trump väckt reaktioner och fått många amerikaner att se rött, kampanjen ”Stop hate dump Trump” startades som en motpol.

TT

Det är delade åsikter om Trumps presidentkampanj, Jane Fonda, Kerry Washington, Michael Moore och Harry Belafonte är några av dem som starkt ogillar hans rasistiska och sexistiska uttalanden.

Nu ställer sig stjärnor som Kerry Washington, Jane Fonda, Michael Moore och Harry Belafonte bakom kampanjen och lovar att uttala sig på alla möjliga forum för att stoppa Trump att inträda Vita Huset.

Det är inte ovanligt att kändisar yttrar sina åsikter om vem de planerar att rösta på, inga undantag i det kommande amerikanska presidentvalet heller. Det som skiljer sig nu är att de tar avstånd mot den rasism som Trump öppet står för, inte tar sida för demokrater eller republikaner.

►LÄS MER: 7 saker som Donald Trump har sagt – påstod att mexikaner är våldtäktsmän

Inför höstens presidentval har Donald Trump än så länge varit den som stått för mest dramatik och skriverier. Nu senast när han backades av den kontroversiella Sarah Palin, vice presidentkandidat för republikanerna i valet 2008.

Dump trump-kampanjen säger via ett uttalande på sin webbplats att Trump är ”ett allvarligt hot mot demokrati, frihet, mänskliga rättigheter, jämställdhet och välfärd” för folket i USA.

Det finns också en flik på hemsidan som citerar allt som Trump sagt publikt och som kan liknas vid hat. Till exempel ”Jag ska bygga en stor, stor mur vid vår södra landsgräns, och jag ska få Mexiko att betala för muren.”

►LÄS MER: Nya sexistanklagelser mot Trump

Trump har varit i blåsväder länge och har i tidigare tal också påstått att alla mexikaner är våldtäktsmän och att muslimer firade attacken mot World Trade Center den 11 november. Han har också uttryckt att han vill förbjuda muslimer inträde till USA och att sexövergrepp är en självklarhet på en arbetsplats där både män och kvinnor arbetar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik