Zara Larsson och Malena Ernman är några av dem som har stöttat Adam Tensta.
Zara Larsson och Malena Ernman är några av dem som har stöttat Adam Tensta.

Många har reagerat på att artisten Adam Tensta reste sig upp och gick från TV4-studion mitt under sändningen av Nyhetsmorgon. Här är några av rösterna som stöttar aktionen.

På torsdagen fylldes nyhetsflödet av rubriker om rapartisten Adam Tensta. Under en direktsänd intervju i TV4 Nyhetsmorgon, som han var inbjuden till för att prata om sitt nya album, valde han i stället att utnyttja tiden till något helt annat.

Han vände sig mot att kanalen under våren bjöd in Youtube-profilen och personliga tränaren Louise Andersson Bodin till programmet. "En person som tidigare har uttalat sig rasistiskt och kränkande på sin Youtube-kanal", skrev han i en debattartikel i Aftonbladet.

– Det finns väldigt många personer här i Sverige som har blivit marginaliserade av det här beteendet och den här händelsen. TV4 borde ta sitt ansvar och gå ut i sociala medier, eftersom ni når ut till så många, och berätta hur det har kunnat gå till så här, sa Adam Tensta innan han reste sig och lämnade studion.

Händelsen har engagerat tusentals, både bland dem som tycker att det var barnsligt och respektlöst gjort, men kanske framförallt bland dem som tycker att hans oväntade tilltag var nödvändigt för att lyfta ett viktigt ämne som annars tystats ned.

Adam Tensta lämnar TV4-studion i protest: "TV4 borde ta sitt ansvar"

Vissa hyllar neutralt själva tillvägagångssättet som effektivt, som till exempel Erik Rosén, chefredaktör på tidningen Politism.

”Den som tycker att Adam Tensta skulle haft en annan strategi har uppenbarligen missat att hans strategi fungerade exceptionellt väl,” skriver han.

Skribenten och författaren Kawa Zolfagary är inne på samma bana.

”Det är något få är beredda att göra, offra något för vad de tror på. För det förtjänar respekt.”

Operasångaren Malena Ernman tar tydligt ställning för att Adam Tensta står upp mot något som kräver förbättring, och är själv kritisk mot TV4.

”Adam Tensta står upp mot normaliseringen av rasism. På bästa tänkbara sätt. Obegripligt att TV4 inte bett om ursäkt,” skriver hon.

Så här skriver artisten Zara Larsson om kritiken som har riktats mot Adam Tensta.

"Folk som ska lusläsa Adam Tenstas texter och intervjuer från typ 2003 för att ”sätta honom på plats” alltså really?

Krönikören Cissi Wallin Blomberg menar också att Adam Tensta gjorde ett viktigt ställningstagande, oavsett vad man tycker om hans metod.

"Man kan tycka det var barnsligt av Adam Tensta att lämna Nyhetsmorgon. Men i dagens ständigt mjäkiga brus behöver man ta ställning. Och det tydligt."

Betalade parkeringsböter med 11 000 mynt – i protest

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset