En dyblöt nallebjörn, uppfiskad i Riddarfjärden i Stockholm, söker nu efter sin husse eller matte i sociala medier. Gosedjuret hittades tidigare i veckan.

”Den här fina nallen fryser och är alldeles jätteblöt efter en simtur i Riddarfjärden. Fiskade upp hen vid Norr Mälarstrand 16/4 kl 19.00. Det finns säkert en Lill-husse eller Lill-matte som saknar sin vän och kan både tvätta, torka och trösta hen efter det kalla badet i Mälaren”.

Så står det i en Facebook-efterlysning som gjorts av stockholmaren Hasse Rydahl. Inlägget har fått 3 333 delningar i skrivande stund, och ytterligare spridning på Twitter, där bland annat polisen i Stockholm hjälpt till att sprida efterlysningen.

Men trots att gosedjuret efterlyste sina ägare redan den 16 april, i torsdags, har jakten hittills varit resultatlös.

– Nej, jag har inte fått någon respons på det ännu, säger Hasse Rydahl.

När Metro får tag på honom hinner han dessvärre inte berätta mer detaljer om nallebjörnen, men han lovar att återkomma senare.

Senare på eftermiddagen ringer Metro igen och då har inlägget hunnit få 3 600 delningar

– Oj, det låter mycket. Det är jättehäftigt och det var lite det jag hade i baktanken. Att Facebook som media borde vara ett bra sätt för mammor och pappor som ser inlägget tänker kanske att de borde dela det.

Han berättar att han såg nallen av en slump när den låg och flöt vid hans brygga. Första tanken var att plocka upp den eftersom den inte skulle ligga och skräpa.

– Sedan kunde jag konstatera att den var i ganska fint skick så den hade kanske ramlat i ganska nyligen. Förmodligen har någon gått längs med strandpromenaden, det brukar stanna folk och mata änder, så har den väl ramlat ur barnvagnen eller om något barn släppt den över kanten.

Om han inte får napp på Facebook-efterlysningen så kan nallebjörnen eventuellt få ett nytt hem.

– Det finns ett dagis här, jag skulle kunna gå dit och säga att den här har jag hittat, så får den kanske ett bättre liv. Själv har jag ju växt ifrån nallebjörnsåldern.

DELA ! Den här fina nallen fryser och är alldeles jätteblöt efter en simtur i Riddarfjärden ( Stockholm )Fiskade upp...

Posted by Hasse Rydahl on Thursday, April 16, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset