Att vara "som hund och katt" är ett välkänt talesätt. Men de här djuren bryter mot normerna. En orm och en hamster, en sköldpadda och en flodhäst – Metro bjuder dig på ett bildspel med de riktigt udda djurparen.

REX

På Cincinatti Zoo i USA har Max, en 13 veckor gammal labradorvalp, och gepardungen Savannah blivit bästa vänner. Det är en del av djurparkens Cat Ambassador Program att ge alla geparder hundar som lekkamrater.

REX

Bästa vänner.

AP

Djurskötarna på Mutsugoro Okoku Zoo i Tokyo blev mäkta förvånade när den här ormen vägrade att äta upp sin middag – en liten dvärghamster. Sedan dess har ormen Aochan och hamstern Gohan varit vänner.

AP
Den lilla flodhästen Owen i Kenya skildes från sin mor i samband med en tsunami. Men han hittade en ny "mamma" – en sköldpaddshane.
Luis Benavides/AP/SCANPIX
Tamkatten Tito från Colombia tvekade inte en sekund när hennes ägare kom hem med en skadad ekorre. Nu behandlar hon den som en av sina egna ungar.
ALL OVER PRESS
Det här är väl ett härligt par! Orangutangen Suryia och hunden Roscoe träffades på ett center för utsatta djur och det dröjde inte länge innan de blev vänner. Djurcentret ligger i South Carolina, USA.
ALL OVER PRESS
Hunden Mtani och geparden Kasi har varit bästa vänner sedan de först träffades som små. Här, på Busch Garden i Florida, spenderar de dagarna med att leka.
ALL OVER PRESS
Mtani och Kasi är alltid tillsammans.
ALL OVER PRESS
Den lilla schimpansen blev övergiven av sin mamma. Men den har hittat en ny mor – i den här hunden. Bilden började cirkulera på ryska bloggar i år.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset