Redan I går köade folk till dagens ”Idol”-uttagningar vid Grand hotel. Först i kön var Denize Wikman, Richard Lane och Timmy Paulin.
Redan I går köade folk till dagens ”Idol”-uttagningar vid Grand hotel. Först i kön var Denize Wikman, Richard Lane och Timmy Paulin.

Malmö, Göteborg, Falun och Umeå. "Idol"-juryn har turnerat runt landet under våren för att leta upp talanger till höstens "Idol" i TV4. Nu är det dags för Stockholms talanger att visa vad de kan.
– Det är helt sjukt, folk har köat sedan i torsdags utanför Grand Hôtel, säger juryns ordförande, Peter Swartling.

REKORDMYCKET FOLK

I dag börjar de första gallringarna och under tisdag och onsdag ska de utvalda få visa upp sig inför Swartling och hans kolleger Kishti Tomita och Clabbe af Geijerstam.
– Det har varit rekordmycket folk i varje stad. Men det har varit kul och vi i juryn har varit vassare än någosin.
•• Mer elaka?
– Vi är alltid elaka men vi är också duktiga på att ösa beröm när det behövs. Det har varit en skön stämning, vi har varit oeniga och vi har varit skarpa, helt enkelt. Sedan har man ju ingen aning om hur det klipps ihop till tv-programmet, säger Peter Swartling.

FALUN BÄST
Nivån på de sökande i landet har varit på samma nivå som de andra åren. Hittills har Falun varit den bästa staden i årets uttagningar. 
– Man kommer till en sådan liten stad med noll förväntningar och så var det hur bra som helst! Vi hittade fler talanger där än i Göteborg och Malmö tillsammans. Och de som var dåliga var äkta och roliga.
Men Stockholm innebär flera sökande och då även fler talanger.
– Det ska bli spännande att se om de kan leva upp till Falun, säger Peter Swartling. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset