Funderar du på att köpa en begagnad bil, men tycker det känns krångligt och osäkert? Känn lugnet. Här är expertens bästa tips på vad du ska tänka på för att göra en så bra och trygg affär som möjligt.

Prisraset på en ny bil de första tre åren ligger i snitt på mellan 40 och 50 procent. Något som räcker gott som anledning att titta på begagnade bilar. Förra året köptes 1,1 miljoner begagnade bilar i Sverige och 25 000 av dem via begagnatjätten kvd.se.

– Vi gör oberoende tester på alla bilar innan de säljs vidare. Och det är nog också mitt bästa tips till den som ska köpa begagnat – finns det inget testprotokoll vet du inte det faktiska skicket på bilen, säger Jessica Malmgren, informationsansvarig på KVD.

Många oroar sig för att köpa begagnat, men vilka är egentligen fördelarna?

– Det är både billigare och smartare att köpa begagnat. De första tre åren tappar många nya bilar 40–50 procent i värde, vilket är ett stort tapp. Att köpa en tre år gammal bil är betydligt smartare ekonomiskt.

Vilken är parametern de flesta inte tänker på?

– Något som påverkar värdet på bilen är färgen. I ett vidareförsäljningsperspektiv är det svårare att få sålt en rosa eller orange bil än en svart, vit eller grå.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset