En kvinna körde ihjäl sin man med bil och åtalas vid Malmö tingsrätt för grovt vållande till annans död. Arkivbild.
En kvinna körde ihjäl sin man med bil och åtalas vid Malmö tingsrätt för grovt vållande till annans död. Arkivbild.

En kvinna åtalas för grovt vållande till annans död efter att ha kört ihjäl sin man med bil i Malmöstadsdelen Limhamn i december 2015, rapporterar flera medier.

Enligt kvinnans berättelse var paret mitt uppe i ett bråk om nycklar till det gemensamma huset. När kvinnan skulle köra därifrån ställde sig mannen i vägen. Hon körde bilen långsamt mot honom och han lade sig på motorhuven. Kvinnan råkade då, av misstag, trycka på gasen i stället för bromsen. Bilen körde ungefär 70 meter med mannen på huven och kraschade in i en lyktstolpe.

Åklagaren har accepterat berättelsen om att kvinnan inte avsiktligen ville döda mannen.

– Skulle vi vilja ha en annan teori måste vi ha bevisning för det. Vi har ingen bevisning som tyder på att hon medvetet har tryckt på gasen med målet att han skulle dö, säger åklagaren Christoffer Östlind till Sydsvenskan.

Flera vittnen har också berättat om att kvinnan var i chocktillstånd efter olyckan och att hon försökte återuppliva mannen. Det var även kvinnan som larmade 112. Hon själv nekar till brott och anser att det var en ren olyckshändelse, berättar hennes advokat Johan Fernvall för Göteborgs-Posten.

Paret låg i skilsmässa och mannen var tidigare dömd för misshandel av hustrun.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset