Körde till Zagreb i stället för Bryssel efter GPS-miss
Körde till Zagreb i stället för Bryssel efter GPS-miss

Snacka om vilse. En kvinna som skulle möta en vän på tågstationen i Bryssel litade blint på sin GPS och hamnade till slut i Kroatiens huvudstad Zagreb – 145 mil bort. 
– Jag var distraherad. 

Polisen skulle just dra igång en skallgång efter 67-årige Sabine Moreau som varit borta i två dagar då hon ringde hem och sa att hon var i Zagreb, skriver El Mundo
 
Resan från hemmet i Solre-sur-Sambre till Belgiens huvudstad Bryssel var bara sex mil, men när hennes GPS i stället visade vägen till tågstationen  i Zagreb 145 mil bort följde hon den blint. 
 
Under resans gång korsade hon fem nationsgränser och stannade bara för att tanka. 
 
– Jag såg alla möjliga sorters vägskyltar. Först på franska, sedan på tyska, men jag ifrågasatte inte mig själv. Jag var bara disträ, så jag fortsatte köra, säger hon till El Mundo.
 
Först när hon såg tågstationen i Zagreb förstod kvinnan omfattningen av felnavigeringen. 
 
Sabine Moreau fick sedan köra heka vägen tillbaka hem till Solre-sur-Sambre. Totalt lade hon nästan 290 mil asfalt under sina fötter under sin oväntade bilsemester, att jämföra med ungefär tolv mil tur och retur om resan hade gått som planerat. Det är oklart om det är GPS-dosan eller Sabine själv som är skyldig till omvägen.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset