Köttbonden André Ödesgård och hästbonden Marie-Louise Runegård kom båda till ”Bonde söker fru” för att hitta kärleken – och fann varandra. 
Köttbonden André Ödesgård och hästbonden Marie-Louise Runegård kom båda till ”Bonde söker fru” för att hitta kärleken – och fann varandra. 

Kärleken spirade i årets ”Bonde söker fru” innan det ens hade hunnit börja sändas. Två av bönderna förälskade sig i varandra. – En ära att få vara med, säger program-ledaren Linda Lindorff.

Åtta nya bönder ger sig ut i jakten på kärlek då den sjunde säsongen av ”Bonde söker fru” drar i gång i kväll. Fast egentligen är de bara sex stycken för två av bönderna blev blixtkära i varandra då de träffades i våras. 

– Jag åkte till Stockholm för att träffa de andra bönderna och det sa klick direkt, säger köttbonden André Ödegård, 38, när han berättar om första mötet med hästbonden Marie-Louise Rungegård, 38. 

– Efter mötet började vi sms:a och prata i telefon och när sedan presentationen visades på tv skrev jag till André att han förmodligen var mannen i mitt liv. Då tog vi beslutet att berätta för TV 4, säger Marie-Louise Rungegård.

De har flyttat ihop och pratar redan om en förlovning. Och detta är långt ifrån första gången som det bildas kärlekspar i ”Bonde söker fru”. Programledaren Linda Lindorff summerar:  

– Sex par har gift sig och snart föds den sjätte bondebebisen. Det är ett av få program där sådant händer och det är ett ära att få vara med när det skapas kärlek, säger hon.  

I kvällens avsnitt får de sex kvarvarande bönderna ta del av sina kärleksbrev och så får tittarna veta vilka fyra bönder som man kommer att kunna följa i rutan. Men alla sex bönder vittnar om en fantastisk sommar. 

– Det har varit en omtumlande och lång sommar. Jättekul. Det är ju goda förutsättningar för kärlek med sommar, fina miljöer, vackra utflykter, säger Johan Wadborg, 33, spannmålsbonde från Landskrona. 

Även köttbonden Bengt Erlingsson, 58, minns sommaren med värme. 

– Jag sökte efter en kvinna god som guld, med gott hjärta och värme och humor och ett sådant här program är ett bra sätt att träffa någon på. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset