Kajsa Ekis Ekman och Staffan Erfors.
Kajsa Ekis Ekman och Staffan Erfors.

Kajsa Ekis Ekman blir ny kolumnist i Metro. Hon kommer bland annat att skriva om ekonomi. ”Jag tycker att det ska bli så kul att få skriva för alla. Många tidningar är så specialiserade medan Metro verkligen når brett”, säger hon.

Kajsa Ekis Ekman, 37, beskriver sig själv som ”väldigt vänster” och jobbar heltid som författare. Hon har även skrivit för Dagens Nyheter och Dagens ETC i många år. 

– Och så är jag aktivist och kämpar för ett avskaffande av kvinnohandel. Jag är också med i ett nätverk som kämpar för att få slut på sparkraven på Grekland.

Hon beskriver sitt engagemang för just Grekland som en ren slump.

– Det bara blev så. Jag åkte dit i samband med den ekonomiska krisen och upptäckte vad landet fick gå genom och blev påtvingat av EU. Jag är emot EU.

Hennes förhoppning med att skriva kolumner i Metro är att få folk att förstå saker de kanske inte har satt sig in i förut.

– Jag vill göra det svåra enkelt. Många tror ju att ekonomi är jättesvårt. Men det är verkligen ett av de enklaste ämnena som finns. Jag kommer att ta den tid som alla människor kanske inte har och ägna mig åt att läsa rapporter, studier och förklara saker som till exempel hur ekonomin hänger ihop, vem som tjänar på oss vanliga människor och hur de kommer undan med det.

Metros chefredaktör Staffan Erfors är nöjd med värvningen av Kajsa Ekis Ekman.

– Hon kommer tillföra nya perspektiv för Metros läsare. En tidning behöver en blandning av åsikter och som läsare är det alltid roligt att bli utmanad intellektuellt. Jag har följt Kajsa Ekis Ekman i flera år och jag uppskattar hennes stilistik och framför allt hennes texter om kultur brukar jag läsa med stort intresse, säger Staffan Erfors.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset