Chokladtäckta digestive-kakor kan finnas bland de sorter som flugits in till de kexhungriga britterna.
Chokladtäckta digestive-kakor kan finnas bland de sorter som flugits in till de kexhungriga britterna.

Efter att det rått busväder i England blev en av landets största kakfabriker översvämmad och all elektrisk utrustning förstörd. Det var så illa att fabriken var tvungen att stänga helt och kan inte producera mer kakor eller kex.

På grund av ovädret och stängningen har det nu inte kunnat produceras tillräckligt med kakor och kex till britterna och deras tradition av eftermiddags-te. Därför flygs nu två fraktplan fyllda med kakor från Dubai till England, rapporterar The Mirror.

Det är inte säkert när produktionen kan ta fart igen, förhoppningen är att kunna starta på nytt i nästa månad. Men britterna ska inte bli utan kakor för det. Två fullastade Boing 777 landade på flygplatsen Doncaster Sheffield Airport i veckan för att bidra till att tillfredsställa Storbritanniens kexbehov tills fabriken kan vara igång igen.

►LÄS MER:  Oljan som hotar klimatet finns i tre av fyra pepparkakor

Tidigare har flygplatsen inte tagit emot last från just Dubai, men det är inga ledsna miner i lufthamnen över det extraarbete som kommer krävas efter nödlasten från de nya flygen landat.

– Vi har välkomnat alla möjliga olika last under åren från lejon till te. Vi är bara glada att välkomna två flyg fulla av nationens favoritkex, säger Dayle Hauxwell, lastansvarig på flygplatsen, till The Mirror.

►LÄS MER:  Inbrottstjuvar stal Sannes kaka – hittades på hotell flera dagar senare

Det är kakor av märkena McVitie's, Jacob's and Crawford's som flugits in. De har kaksorter som bland annat digestive, salta kex och mördegskakor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset