Charlotte Kalla missar säsongspremiären i Bruksvallarna. Arkivbild.
Charlotte Kalla missar säsongspremiären i Bruksvallarna. Arkivbild.

Charlotte Kalla är febersjuk.Skidstjärnan ställer därför in säsongspremiären i Bruksvallarna – precis som landslagskompisarna Emil Jönsson och Ida Ingemarsdotter.– Charlotte får vila några dagar, säger hennes tränare Magnus Ingesson till TT.

Charlotte Kalla fick feberkännig under natten till torsdagen. Att hon tackar nej till skidpremiären i Bruksvallarna kan till viss del ses som en säkerhetsåtgärd, menar tränaren Magnus Ingesson.

– Hon är lite krasslig. Jag tror inte att det är något allvarligt, hon har ingen känning i halsen eller så. Men det finns ingen anledning att vara kvar här, säger han.

– Det kan vända på ett dygn, men det brukar inte göra det. Det finns ingen fördel med att ställa sig på start när man haft lite feber. Det brukar sällan bli bra resultat då.

Världscuppremiären inte i fara

I stället för helgens tävlande väntar nu ett par dagars vila för Charlotte Kalla.

– Vi får ta och se framåt. Det är en lång säsong, säger Ingesson som inte känner någon oro för Kallas medverkan i världscuppremiären i finländska Ruka nästkommande helg:

– Nej, det tycker jag inte ska vara någon fara.

Fler stjärnor borta

Emil Jönsson missar också tävlingarna i Bruksvallarna, uppger landslagets presschef Katarina Medveczky i ett sms till SVT Sport. Sprintspecialisten har dragits med en magmuskelskada under en tid, och landslagstränaren Ola Ravald sade nyligen att Jönsson inte vill gå på för hårt.

"Han är bättre men måste successivt gå på med högintensiv träning", skriver Medveczky.

Ida Ingemarsdotter kommer heller inte till start i helgen. I hennes fall är det en förkylning som sätter stopp för tävlandet.

"Vaknade idag med en ond hals så bara drar i handbromsen och rulla hemåt och se till att bli kry igen! Surt, jo verkligen såg fram emot att få tävla!", skriver hon på sin Facebooksida.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset