Charlotte Kalla. Arkivbild.
Charlotte Kalla. Arkivbild.

Charlotte Kalla är igång och tränar efter sin sjukdom och hoppas kunna köra världscuppremiären i Finland till helgen.– Men vi får se hur allting landar, hon för en dialog med det medicinska teamet, säger skidornas förbundskapten Rikard Grip.

Skidstjärnan blev febersjuk precis till säsongsöppningen i Bruksvallarna den senaste helgen. I stället blev det sängläge hemma i Sundsvall och ett sikte i stället inställt på den första världscuphelgen i Ruka. Där är det en klassisk sprint på lördag och ett klassiskt distanslopp på söndag.

– Charlotte ska inte åka sprinten, oavsett hur hon mår, säger Grip.

Succéjunioren Ebba Andersson, som vann ett lopp och kom trea i ett annat i säsongspremiären i Bruksvallarna i helgen, är inte med.

– Vår hållning är att vi inte tar ut juniorer till världscupen före jul, och det förändras inte med hennes fantastiska framfart i skidspåret just nu. Tanken är att hon ska fortsätta att tävla på hemmaplan och successivt slussas in i världscupen. Vi får se var saker och ting landar, säger Grip.

Grip säger att landslagsledningen till den första truppen prioriterat landslagsåkare, de som visat resultat tidigare.

– Samtidigt är det viktigt att individer som står utanför landslaget kan känna att de kan få chansen, och det tycker jag att vi lyckats med.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset