Delmon Haffo, digital kommunikatör hos Moderaterna, kallar socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) för hora i en film på Youtube. Kommentaren fälldes i en webbsänd direktsändning, som snabbt plockades bort från sajten.

– Annika Strandhäll, det var inte okej att skämta om mäns rösträtt. Dra åt helvete, din hora! säger Haffo i klippet.

►LÄS MER: Debatt: Män måste ta kvinnors parti inför andra män – inte bara med hashtags på nätet

Socialdemokraterna ska ha hunnit spara videon, som först publicerades av Dagens nyheter, och Haffo ser själv inte ut att vara medveten om att klippet sänds ut. Efter kommenteraren hörs flera personer skratta i bakgrunden på Moderaternas partikansli.

Delmon Haffo får sparken efter uttalandet, skriver DN. Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé säger att han får lämna sin tjänst med omedelbar verkan. Haffo är digital kommunikatör för partiet och lokalpolitiker i Salems kommun. Han har bland annat utbildat moderata politiker runtom i landet kring hur partiet ska använda sociala medier.

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra säger till DN:

– Det är helt oacceptabelt och det tar jag kraftigt avstånd ifrån.

Annika Strandhäll har kommenterat klippet på sin Facebook:

”Vi måste ha en god samtalston. Vi har alla ett ansvar för vilken nivå vi sätter. Det här är ett språk vi inte accepterar i klassrum, då kan vi inte heller acceptera det i politiken.”

Även statsminister Stefan Löfven har reagerat på klippet.

– Det är fruktansvärt allvarligt. Det verkar vara en kultur i partiet som partiledaren måste ta tag i, säger han till Aftonbladet.

Metro har sökt Delmon Haffo.

TT / Montage
Delmon Haffo, digital kommunikatör hos Moderaterna kallade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll för ”hora” i ett Youtube-klipp.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset