March med sonen Elliot, 5.
March med sonen Elliot, 5.

När March, 25, höll på att vakna från sitt sockerfall var det första han hörde ambulansmannen säga inte några lugnande ord – utan att han var en dålig pappa.

När March passade sönerna Elliot, 5, och Isaac, 3, fick han lågt blodsocker, rapporterar Exeter Express and Echo. Hans före detta sambo som studerar till sjuksköterska bara någon kilometer bort skyndade dit och ringde SOS när hon inte kunde väcka honom ur hypoglykemin. 

Ambulansen kom till platsen och kunde väcka March ur hans komtaliknande tillstånd. Men i stället för lugnande ord fick han skäll av ambulansskötaren. 

– Han kritiserade mig för att inte ta hand om mig själv och sa att jag var olämplig som förälder, säger 25-åringen till Exeter Express and Echo

► LÄS MER: De som tar igen sömn på helgerna lider större risk för diabetes

Ambulanssjuksköterskan nöjde sig inte med en utskällning utan anmälde honom till sociala myndigheter för att försöka beröva pappan rätten att träffa sina barn.

– Han visste ingenting om min medicinska bakgrund och att problemen jag har med min diabetes inte är något jag kan kontrollera.

March tar hand om sönerna på helgerna har en speciell app som larmar hans ex om han skulle råka ut för ett blodsockerfall. Femårige Elliot vet också vad han ska göra och var han ska ringa om pappan drabbas av ett anfall. 

► LÄS MER: De vill knäcka myterna om vem som är en dålig förälder

En utredning av socialtjänsten resulterade i att pappan fick behålla rätten att träffa sina barn. Företrädare för både barnens skola och partnerns universitet intervjuades i samband med utredningen.

Enligt organisationen Diabetes.co.uk är det vanligt att personer som lider av typ 1-diabetes diskrimineras på grund av dålig förståelse för sjukdomen. 

I Sverige räknas ungefär 400 000 personer lida av diabetes, men den övervägande delen av dessa lider av diabetes typ 2, som kan drabba personer sent i livet och triggas av en ohälsosam livsstil.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa