Polisen undersöker platsen på Manhattan där sprängladdningen briserade i helgen.
Polisen undersöker platsen på Manhattan där sprängladdningen briserade i helgen.

För två sedan uppgav pappan till den misstänkte New York-bombaren i polishör att sonen var terrorist. I ett senare förhör tog han dock tillbaka anklagelsen.Samtidigt står det klart att också 28-åringens hustru gripits, i Förenade arabemiraten.

28-årige Ahmad Khan Rahami misstänktes 2014 för att ha knivskurit sin bror, rapporterar New York Times. Det var samband med detta som pappan framförde anklagelsen till polisen i New Jersey, som vidarebefordrade uppgifterna till federala polisen FBI.

I FBI-förhören tog pappan tillbaka beskyllningen och hänvisade till att han varit arg på sin son.

New York Times skriver också att 28-åringen, när han greps i måndags, hade en anteckningsbok där han uttryckte sympatier för extrema islamistiska åsikter.

Fem mordförsök

Ahmad Khan Rahami, misstänkt för bombdåd i både New York och New Jersey, har nu delgivits misstanke om fem mordförsök. Hans fru, som lämnade USA bara dagar innan attackerna genomfördes, har gripits i Förenade arabemiraten, rapporterar Fox News. Det framgår inte om hon är direkt misstänkt för inblandning i dåden.

Den misstänkte och två poliser skadades under skottväxlingen vid gripandet i Linden, tre mil utanför New York. En polis skadades i handen och den andre i överkroppen, där han bar en skottsäker väst.

Inget motiv klart

Officiella misstankar om fler brott väntas komma, men enligt New Yorks distriktsåklagare kan det dröja. Utredare säger att de ännu inte har slagit fast något motiv för bombningarna. Andrew Cuomo, guvernör i delstaten New York, säger att det inte finns någon anledning att tro att den misstänkte samarbetade med andra.

29 personer skadades i explosionen i New York-stadsdelen Chelsea på Manhattan på lördagskvällen lokal tid. Ingen skadades av bomben som briserade i Seaside Park i New Jersey tidigare samma dag.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset