Sanna Kallurs friidrottskarriär fortsätter. Arkivbild.
Sanna Kallurs friidrottskarriär fortsätter. Arkivbild.

Beslutet har dröjt men nu är det fattat.Sanna Kallur förlänger karriären åtminstone över inomhussäsongen."Det är bara lite för kul för att låta bli", skriver hon på Instagram.

Häckveteranen Sanna Kallur satsar vidare – i alla fall ett halvår till.

Den 35-åriga friidrottsstjärnan meddelar att hon börjat träna inför innesäsongen där EM i Belgrad i mars är höjdpunkten.

"Grundträningen inför innesäsongen 2017 började i går. Och träningsvärken är redan ett faktum", skriver Kallur i inlägget på Instagram.

Kallur gjorde i somras sensationell comeback efter åratal av skadeproblem. Som bäst sprang hon specialdistansen 100 meter häck på 12,91 sekunder – drygt fyra tiondelar över det personliga rekordet från 2007 (12,49).

I OS i Rio slogs hon ut i försöken. Där, liksom i flera andra tävlingar, tappade hon mycket under andra halvan av loppet. Kallur höll dock jämna steg med slutliga bronsmedaljören Kristi Castlin, USA, halvvägs in i loppet, vilket talar för att inomhussträckan 60 meter häck passar henne bättre.

– Tack och lov har jag gjort något rätt. Om jag måste sakna något så saknar jag hellre uthålligheten. För den känns som att den kommer med tid. Snabbheten är mer ett projekt att träna upp, sade hon till TT under SM i Sollentuna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset