33-åringen misstänks ha maskerat sig med ett par kalsonger, och därefter rånat till sig en bil.
33-åringen misstänks ha maskerat sig med ett par kalsonger, och därefter rånat till sig en bil.

Efter att ha maskerat sig med ett par kalsonger, tvingade 33-åringen till sig en bil från en man och hans son. Nu åtalas han för en lång rad olika brott.

Det har varit en händelserik sommar för den 33-åriga ”kalsongrånaren” som nu åtalas för elva olika brott – däribland olovlig körning, misshandel, och hot mot tjänsteman.

I augusti ska mannen ha trätt ett par kalsonger över huvudet och sedan öppnat dörren till en bil som stod parkerad vid en bankautomat i området Våxnäs i Karlstad. I bilen satt en pappa med sin son.

Rånade pappan på bilen

I förhöret med polisen berättar pappan att han först trodde att det hela var ett skämt. 33-åringen ska ha sagt ”jag behöver bilen” och ”ge mig nyckeln”, och blivit allt mer aggressiv när pappan vägrat lyda.

LÄS MER: 16-åring pistoltvingade flicka och hotade åklagare – det här döms han till

Enligt förhöret tog mannen till slut tag i pappans arm och ryckte nycklarna ur händerna på honom. Med orden: ”du kommer hitta bilen”, körde han därefter iväg, och lämnade pappan och sonen kvar på platsen.

Gick till angrepp mot polis

Bara en timme innan bilrånet hade den så kallade ”kalsongrånaren” släppts på fri fot – efter en misstänkt misshandel av en man på Centralsjukhuset i Karlstad.

LÄS MER: Video: Här slår de våldsamma bilkaparna till på bensinmacken 

En dag tidigare hade mannen dessutom gripits av polis ytterligare en gång, misstänkt för ”vansinneskörning” med en stulen bil i Värmlandsbro, skriver NWT.

33-åringen åtalas även för att i juli ha gått till angrepp mot två polismän, efter att ha kört bil narkotikapåverkad och utan giltigt körkort. Mannen var beväpnad med två yxor och poliserna tvingades att skjuta varningsskott.

Mannen nekar till brott.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset