Här fäller den ungerska kamerakvinnan Petra Laszlo den syriska flyktingen Osama Abdul Mohsen.
Här fäller den ungerska kamerakvinnan Petra Laszlo den syriska flyktingen Osama Abdul Mohsen.

Den ungerska nyhetsfotografen fällde en av de flyktingar som hon skulle filma. Nu tänker Petra Laszlo stämma Facebook – och mannen hon satte krokben för.

Laszlo filmade för den ultranationalistiska webbtv-kanalen N1TV i ungerska Röszke när en grupp flyktingar trängde sig igenom polisens avspärrningar.

Hon riktade bland annat en spark mot magen på en ung flicka och la krokben för en man som bär sitt barn, varpå mannen faller. Detta fångades på film och orsakade ett ramaskri runtom i världen. 

I en intervju i den ryska tidningen Izvestija säger Petra Laszlo att hon hotats på Facebook och att hon anser att det sociala nätverket har skuld i hatet som riktats mot henne.

Tidigare har Petra Laszlo bett om ursäkt och förklarat sitt beteende med att hon blivit rädd och att hon velat hjälpa polisen.

►LÄS MER: Här går nyhetsfotografen till attack med sparkar mot flyktingar

Laszlo utreds för brott i samband med händelsen i Röszke och riskerar fängelse. Hon har även fått sparken. Till Izvestija säger Laszlo att hon och familjen tänker lämna Ungern och överväger att flytta till Ryssland.

– Mitt liv är förstört. En sak vet vi säkert: vi kommer att lämna in en stämningsansökan på Facebook, säger hon enligt tidningen.

Hon tänker också stämma Osama Abdul Mohsen, den flykting som hon fällde.

►LÄS MER: Osama fälldes på flykt – nu får han jobb och bostad

Laszlo anser att Mohsen ändrat sitt vittnesmål och att det i sig orsakat den hatiska stämning som nu drabbar henne.

– Min man vill bevisa min oskuld. För honom är det nu en hederssak, säger Petra Laszlo, enligt Izvestija.

Osama Abdul Mohsen, tidigare fotbollstränare hemma i Syrien, lyckades ta sig till Tyskland med sina söner och har nu fått jobb på den spanska fotbollstränarskolan Cenafe.

Camerawoman trips refugees

A Hungarian camerawoman appears to trip up multiple people rushing through police lines.The country has seen a huge influx of refugees and migrants attempting to pass through into the EU.

Posted by Channel 4 News on Tuesday, September 8, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset