På sin blogg skriver Thea,12, hur hon planerar inför bröllopet mellan henne och Geir, 37. Men Thea finns inte på riktigt.

Norska Thea är en tolvårig flicka som går i sjunde klass, älskar hundar och pojkbandet One Direction.

På bloggen ”Theas bryllupsblogg” planerar hon inför bröllopet mellan henne och 37-årige Geir som ska äga rum den 11 oktober.

Hon skriver att hon egentligen inte riktigt vet varför de ska gifta sig och att hon ”inte vet om hon har lust” – men att hennes mamma har bestämt det. Theas dröm är att få jobba med hästar i framtiden, men det kommer hon inte få göra.

Hennes mamma har sagt att eftersom hon ska gifta sig med Geir så kommer hon varken gå klart skolan eller få jobba. I stället ska de leva på Geirs pengar och Thea ska ”vara hemma”.

Men Thea finns inte på riktigt och något bröllop med Geir kommer inte äga rum – bloggen är nämligen en kampanj från internationella barnrättsorganisationen Plan för att uppmärksamma och stoppa barnäktenskap.

– Varje dag blir 39 000 flickor bortgifta, de slutar skolan och många tvingas uppleva grovt sexuellt våld, säger Gørill Husby Moore, kampanjledare på Plan Norge, till Metro.

Hon berättar att de till en början inte hade Plans logotyp på bloggen och lät den ligga ute så i någon timme.

– Reaktionen var massiv och folk ringde till polisen. Det var den reaktionen vi ville ha, eftersom det är verkligheten för så många flickor. Och verkligheten är ännu mer brutal än det som beskrivs i bloggen, säger Gørill Husby Moore.

Här kan du läsa bloggen om Thea i sin helhet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset