Republikanen Donald Trump under valmötet i Florida.
Republikanen Donald Trump under valmötet i Florida.

Hillary Clinton och Donald Trump går in i de sista två veckorna av kampanjspurt inför presidentvalet. Trump avfärdar opinionsmätningarna och insisterar på att han håller på att vinna.

– Detta är större än Brexit, det som händer, sade den 70-åriga Trump vid ett kampanjmöte i Florida, med hänvisning till chocken i Storbritannien när landet röstade för att lämna EU.

– Vi vinner, inte bara Florida, men vi kommer att vinna det hela. Jag är er röst, sade han till de samlade anhängarna.

Clinton leder med 5 procentenheter enligt en ny opinionsmätning från CNN/ORC. Clinton har 49 procent av väljarnas stöd mot Trumps 44.

Undersökningen genomfördes per telefon med 1 017 personer mellan torsdag och söndag. Mer än 70 procent av deltagarna sade att de skulle rösta i valet om två veckor. De flesta undersökningar som gjorts den senaste tiden visar på liknande siffror, med ett övertag för Demokraternas Clinton.

Clinton, 68, försöker nu befästa sin ledning genom att erövra vågmästarstaterna, så som Florida, North Carolina och Ohio, där väljarna redan börjat att förtidsrösta.

Trump upprepade under valmötet i Florida sina ogrundade påståenden om valfusk, och backade inte från sitt hot om att inte acceptera valresultatet om han förlorar. Han uppmanade sina anhängare i Florida att gå direkt från mötet och rösta.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset