Amazon-grundaren Jeff Bezos är en av världens rikaste personer.
Amazon-grundaren Jeff Bezos är en av världens rikaste personer.

Snart kan du kanske köpa Ikea-möbler på Amazon i Sverige. Möbelgiganten och e-handelsjätten är på väg att sluta ett historiskt avtal, rapporter nättidningen Breakit.

Att det amerikanska techföretaget troligtvis är på väg att etablerar sig i Sverige har blivit en snackis i teknikvärlden. Flera personer har den senaste veckan uppgett att de tror att en Sverigelansering är på gång.

Nu rapporterar Breakit att Amazon fört samtal om att starta upp ett samarbete med Ikea. Tanken är att Ikeas möbler ska säljas via teknikjättens marknadsplats. Möbeljätten har inte bekräftat samarbetet men enligt tidningen är avtalet påskrivet. Potentiellt skulle en lansering av samarbetet kunna offentliggöras i samband med att Amazon intar Sverige.

LÄS MER: Ikea tar upp kampen med Tesla

Samarbetet pekar på att Ikea nu försöker komma ikapp konkurrenterna. Företaget har legat efter med sin digitala satsningen och försökt växa med egen kraft men samarbetet med Amazon visar på att man nu kan tänka sig andra vägar, skriver Breakit.

Exempelvis köpte Ikea för ett par veckor sedan den uppmärksammade amerikanska statuppen Taskrabbit, en slags digital arbetsförmedlare för korta och ofta enkla jobb. En tanke med den affärer ska enligt experterna vara att man i framtiden ska slippa montera Ikea-möblerna själv.

Om ett par år slipper du alltså kanske att både trängas i möbelvaruhuset och att skruva ihop bord, stolar och byråer.

LÄS MER: Amazon har köpt svenska domännamnet

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset