Gärningsmannen kom snabbt på andra tankar när en kampsortande biskop med samurajsvärd kom till undsättning.

En 35-årig kvinna attackerades av en man som ska ha förföljt henne fram till huset i Utah, USA. Mannen slog ner kvinnan på förstubron, tog nycklarna och var på väg in i hemmet. 

Men oväsendet gjorde grannarna uppmärksamma. Och vilka grannar sen. En äldre kvinna gav sig på mannen med ett slagträ, men det var mormonbiskopen Kent Hendrix som fick mannen på andra tankar för gott. 

– Jag hoppade upp, tog på mig kläderna och greppade mitt svärd, säger Kent Hendrix till Fox News. 

► LÄS MER: Marcus, 26, stoppade rasistattack på tåget

När Hendrix kom ut var mannen på väg bort från huset. 

– Det var då jag drog vapnet ur skidan och sa åt honom att lägga sig på marken. Han blev verkligen överraskad av att titta nerför 29 tum rakbladsvasst stål. 

Rånaren lyckades ändå ta sig till sin bil och körde därifrån. En timme senare överlämnade han sig till polisen. Kanske föredrog han polisen framför den svärdsviftande biskopen. 

► LÄS MER: Kvinna slog tillbaka med nycklar vid överfall

Med rätta. Kent är inte vilken svärdsman som helst utan har tränat kampsport i årtionden och äger sin egen studio där han lär ut kampsorten Kishindo.

– Jag har aldrig behövt använda mig av mina färdigheter på riktigt fram till i dag, och jag är glad att allt gick bra, säger han.

Offret ska må bra fysiskt efter attacken. Den misstänkte rånaren är häktad på flera brottsmisstankar, bland annat inbrott och stalkning.  

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott