Skulle du kunna uttala det här ortnamnet korrekt?
Skulle du kunna uttala det här ortnamnet korrekt?

Den här väderpresentatören förtjänar en löneförhöjning. Nätet hyllar hans sätt att uttala ett av världens längsta ortnamn.

För den som jobbar på tv är det viktigt att kunna uttala ord korrekt. De flesta som stöter på det walesiska ortnamnet ”Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch” skulle nog bli rätt nervösa. Men inte den här meteorologen.


►LÄS MER: Här kallar SVT:s programledare flyktingar för ”kebabtekniker”


I tisdags var det varmast just i Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (ja, staden heter så på riktigt – slå upp det), i norra Wales och brittiska Channel 4s väderpresentatör Liam Dutton var därmed illa tvungen att ge sig på att uttala namnet i rikstäckande tv. Något som han gjorde med bravur.


►LÄS MER: Här dansar SVT-reportern loss – i direktsändning


Kanske hjälper det att han själv kommer från Wales, men han tvekar inte för en sekund i sin väderrapport. Skulle du klarar det lika bra?

Klippet har redan setts 4 miljoner gånger på Facebook.


►LÄS MER: Här skäller den svenske professorn ut medier för negativ rapportering

Warm day in Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysilio...

It may be a mouthful to say, but Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch in north west Wales was one of the warmest places in the UK today.And, it was no problem for our Welsh weather presenter Liam Dutton to mention it on today’s weather forecast.

Posted by Channel 4 News on Tuesday, September 8, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset