7-årige Jonathan fick ligga på sjukhus efter olyckan. Nu hjälper Taylor Swift familjen med sjukhusräkningarna.
7-årige Jonathan fick ligga på sjukhus efter olyckan. Nu hjälper Taylor Swift familjen med sjukhusräkningarna.

När Aaron VanRiper kom till olycksplatsen upptäckte han att det var hans familj som hade krashat med bilen. Brandmannen lyckades rädda sin familj, som inte har råd att betala sjukhusräkningarna. Men nu har superstjärnan Taylor Swift skänkt dem en stor summa pengar.

När brandmannen Aaron VanRiper tillsammans med sin kollegor nyligen skulle påbörja räddningsarbetet vid en bilolycka i Texas, hittade han det som måste vara varje livräddares mardröm: sin egen familj.

Sonen Jonathan, 7, satt fast inne i den krashade bilen och frun Amber låg utanför. Aaron och hans kollegor lyckades rädda dem, och båda klarade sig med livet i behåll. 

Jonathan har opererats för skador i en arm och ett ben, och har nu fått lämna sjukhuset. Amber var värre skadad och ligger fortfarande på sjukhus. Hon har opererats för skador i bäckenet, men är nu på bättringsvägen.

LÄS MER: Ted samlade in 120 000 till vännen – cancersjuka Susanna får sitt drömkök

Eftersom familjen saknar sjukförsäkring har de nu hamnat i ekonomiska svårigheter. I ett försök att lösa situationen ordnade Mandy Kibby, en vän till familjen, en insamlingssida, där folk kan skänka pengar till sjukhusräkningarna. 

I går upptäckte hon en donation av det lite större slaget: någon hade skänkt 15 000 dollar – motsvarande drygt 120 000 svenska kronor. Denna ”någon” var superstjärnan och artisten Taylor Swift.

Mandy Kibby säger att hon trodde att hon fortfarande drömde när hon på morgonen såg vem som hade skänkt den stora summan.

– Jag trodde inte på det först, säger hon till Buzzfeed.

Men donationen var på riktigt. Enligt Buzzfeed ska Taylor Swift ha bekräftat att summan verkligen kommer från henne. 

– Den kvinnan är fantastisk, säger Mandy Kibby, och tillägger att familjen VanRiper är väldigt rörda och tacksamma över stjärnans generositet. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset