Den som har uppgifter att lämna om kaninen kan höra av sig till polisen på 114 14.
Den som har uppgifter att lämna om kaninen kan höra av sig till polisen på 114 14.

Kaninen hittades utomhus av en privatperson. Den var ensam – och sprejad med rosa färg. Nu söker polisen efter ägaren. "Till skillnad från andra intagna bjuder vi på lite hö och morötter”, skriver Polisen Nordvästra Skåne på Facebook.

Det var på söndagen som den rosamålade kaninen hittades i Helsingborg.

– Det är en helt vanlig medborgare som är ute och går, som hittar kaninen. Han är själv kaninägare, så han tar hem den och ger den att äta och dricka, säger polisen Linus Ekström till Expressen.

LÄS MER: Granskning: De plågar och vanvårdar djur – men få döms till fängelse

Kaninen lämnades över till polisen som tog den med till djursjukhuset. Tyvärr gick det inte att tvätta bort den rosa färgen helt och hållet och kaninen fick följa med till polishuset.

”För närvarande befinner sig kaninen ’i buren’ på polisstationen. Till skillnad från andra intagna bjuder vi på lite hö och morötter”, skriver Polisen Nordvästra Skåne på Facebook.

Förutom den rosa färgen verkar kaninen vara vid god fysisk form. Nu söker polisen efter ägaren och uppmanar den som vet något att höra av sig på 114 14.

Polisen vet i nuläget inte vad kaninen har varit med om.

– Vi kan inte spekulera i det. Det kan vara så att den rymt, och att någon sett den och tyckte att det var roligt att måla den. Eller att den blivit vanvårdad. Men just nu vill vi framför allt hitta ägaren, säger Linus Ekström.

LÄS MER: De har djur trots förbud – 92 personer påkomna förra året

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset