Jeff är på god väg att bli världens största kanin.
Jeff är på god väg att bli världens största kanin.

Kaninen Jeff är på god väg att bli världens största. Trots att han ännu inte är fullvuxen är han, med sina 112 centimeter, nästan lika stor som sin pappa som i dag innehar titeln som världens största kanin.

Bulls

Pappa Darius med sonen Jeff.

Bulls

Jeff och Ava.

Pappa Darius är med sina 123 centimeter och hisnande 22 kilo enligt Guinness rekordbok världens största kanin, rapporterar Buzzfeed. 

Men snart kommer den fem år gamla bjässekaninen att bli omsprungen av sin son. Trots att Jeff bara är ett år är han redan 112 centimeter lång – och han kommer att fortsätta att växa i ett halvår till. 

Och kaninernas ägare, 63-årige Annette Edwards i Bromsgrove i Englad är övertygad om att Jeff kommer att bli längre än sin far. 

– Darius har alltid varit stor, men Jeff är enorm med tanke på att han fortfarande är en bebis. Jag förväntar mig att han kommer att bli mycket större än sin pappa, säger Annette Edwards till nyhetsbyrån Caters, och påpekar att hennes stora husdjur är värdens bästa. 

– Även om de är enorma är de de bästa djurvänner som jag kan önska mig. De är båda väldigt lugna och sköna – Jeff tar verkligen efter sin pappa, säger hon. 

Men det finns en nackdel med att ha så stora husdjur: tillsammans äter de 2 000 morötter och 700 äpplen om året, vilket innebär en maträkning på saftiga 64 000 kronor om året.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset