Kanye West anser att slaveriet var ett val.
Kanye West anser att slaveriet var ett val.

Rapparen Kanye West släppte tidigare i veckan en singel om sin relation till Donald Trump. I en tv-sänd intervju beskriver han nu sitt förhållande till slaveriet. ”Det låter som ett val”, säger han.

Kanye West fortsätter att röra upp känslor. Under en tv-sänd intervju med amerikanska TMZ pratar han bland annat om sitt opioidberoende och varför han stöttar USA:s president Donald Trump. Men det som har fått fansen att reagera är hans sätt att prata om slaveriet i USA under 1700- och 1800-talet.

– När du hör om slaveri i 400 år. I 400 år? Det låter som ett val, säger han till TMZ, och fortsätter:

– Det är som om vi sitter i ett mentalt fängelse. Jag gillar ordet fängelse, eftersom slaveri är för direkt förknippat med idén om svarta människor. Precis som Förintelsen är judarna är slaveriet svarta. Fängelse är något som förenar oss som en ras, svarta och vita som en ras.

LÄS MER: Kanye Wests och Donald Trumps vänskap – en tidslinje

Van Lathan, reporter på TMZ som själv inte medverkade i intervjun, ställde sig då upp för att konfrontera rapparens uttalanden.

– Kanye, du får såklart ha din åsikt, men medan du skapar musik och lever det liv du har förtjänat genom att vara ett geni – måste vi andra i samhället dagligen kämpa för hotet om våra egna liv, säger Van Lathan och fortsätter:

– Helt ärligt är jag besviken, förfärad och otroligt sårad över att du, broder, har förändrats till något som är helt overkligt för mig.

Van Lathans kommentar får Kanye West att personligen gå fram och be om ursäkt.

– Broder, jag är ledsen att jag sårade dig, säger Kanye West.

Här är klippet där Van Lathan konfronterar Kanye West:

With sound. My bad

Ett inlägg delat av Van Lathan (@vanlathan)

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Kanye West