Timmar i kö väntade den som ville komma in i Experts butik vid Hötorget.
Timmar i kö väntade den som ville komma in i Experts butik vid Hötorget.

Expert har gått i konkurs och idag öppnade portarna till utförsäljningen. Metro var på plats utanför Experts butik vid Hötorget där trogna köande gjorde allt för att komma in i butiken. Vid öppning sträckte sig kön ända förbi varuhuset Pub och ut på Drottninggatan.

Emilia Goodwill-Keller hade med dottern Olivia May-Keller i barnvagnen köat i två timmar.

– Jag ska försöka få tag i en billig TV. Jag tror inte de blir så förtjusta över barnvagnen, butiker brukar inte gilla sånt, sade hon.

Längre fram stod Rafael Edlund, som trots att han nästan var inne inte hade några större förhoppningar om att hitta vad han sökte.

– Jag är ute efter en kamera, men de kommer nog att vara slut, sade han.

Gladare miner var det hos Margareta Andreasson och Barbro Standar. De hade kommit över varsin kamera efter drygt två timmars köande. Väntan hade dock inte stört Margareta nämnvärt.

– Det var trevligt att köa. Det fanns många trevliga herrar att prata med, sade hon.

På andra håll i Stockholm var det betydligt oroligare. Utanför Experts butik i Kista centrum hade drygt 1 000 personer samlats och polisen tillkallades efter att bråk uppstått, skriver Aftonbladet.

Tidningen rapporterar också att köande utanför Experts butik i Fältöversten möttes av tomma hyllor, trots att de var först in. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset