Kim Kardashian. Arkivbild.
Kim Kardashian. Arkivbild.
Brott TT-AFP

Tre personer, bland dem Kim Kardashians chaufför, har släppts efter rånet mot stjärnan i höstas. En av de misstänkta som fortfarande är frihetsberövad är en 72-årig man tidigare dömd för kokainlangning.

Den franska polisen har släppt tre personer efter rånet på den amerikanska realitystjärnan Kim Kardashian, uppger en källa för AFP. De släppta personerna är inte längre misstänkta för något brott och bland dem finns den chaufför som Kim Kardashian anlitade under sitt besök i Paris. Chaufförens bror är fortfarande frihetsberövad.

Ytterligare 14 personer som greps vid en polisrazzia i måndags sitter fortfarande inlåsta och enligt uppgifterna misstänker polisen att fem av dem var direkt delaktiga i rånet. Bland dem finns två män, 60 och 72 år gamla, med en lång historia av väpnade rån och de misstänkta ska vara knutna till brottsplatsen med DNA-spår.

72-åringen är tidigare dömd för att ha langat kokain och har "då och då" varit av intresse för polisen eftersom han har kopplingar till kriminella gäng i södra Frankrike.

Det var i oktober förra året som en liga maskerade män bröt sig in i stjärnans lägenhet i centrala Paris. Enligt fransk polis stal rånarna smycken värda 90 miljoner kronor under vapenhot och flydde sedan på cykel sedan de lämnat Kim Kardashian bunden i badkaret. Enligt sajten TMZ misstänker polisen att rånet var ett insiderjobb.

Ett halsband värt över 287 000 kronor hittades på gatan efter rånet och polisen har hittat 200 000 euro, 1,9 miljoner kronor, i kontanter men inga andra smycken.

Kim Kardashian. Arkivbild.
Kim Kardashian. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset