Karlskronas Joel Kellman fick inleda målskyttet för Karlskrona mot Brynäs. Arkivbild.
Karlskronas Joel Kellman fick inleda målskyttet för Karlskrona mot Brynäs. Arkivbild.

För Karlskronas del ser det ut att vara rent nödvändigt att man gör matchens första mål om man ska nå största möjliga framgång.I hemmamatchen mot Brynäs blev man första lag att näta för sjätte gången i höst och segersiffrorna 4–2 bekräftade regeln utan undantag så här långt – om Karlskrona gör första målet tar man tre poäng.– Vi är bra på att spela i ledning och att sedan tajta till det i mittzonen, säger målskytten Joel Kellman.

Knappt halvvägs in i den första perioden mot Brynäs visade Karlskrona prov på hockeygodis. Alla som såg på lär nog främst minnas målet för Alexander Bergströms framspelning. Ingen kunde klandrat Bergström om han valt att skjuta själv, men han valde i stället att osjälviskt passa pucken till sin lagkamrat Joel Kellman som tackade för den kliniska mackan på bladet genom att näta. Brynäs målvakt Felix Sandström måste ha känt sig mycket övergiven och ensam i den stunden.

– Jimmy Andersson inledde med en öppnande passning och sedan är det riktigt bra spelförståelse av Alexander, att han såg mig där, säger Joel Kellman.

Bra på resande fot

Brynäs vände och vann senast hemma mot Rögle men det är på resande fot laget övertygat allra mest så här långt. Och man visade att man tänkte sälja sig dyrt även i Blekinge när man kvitterade. Karlskrona tog en ny ledning men Pathrik Westerholm såg snabbt till att Brynäs åter var ikapp.

När Karlskronabacken Robin Gartners höstlöv strax innan andra paus blåste förbi Felix Sandström och betydde hemmaledning med 3–2 såg den fina Brynässviten, med tre segrar i följd på bortaplan, ut att ha nått sin ände. Och en kort bit in i den tredje perioden hittade John Henrion, som för ett par säsonger sedan gjorde 33 mål på 52 matcher i Asplöven, läget och pangade in sitt andra mål för säsongen.

– Sedan försvann deras energi och jag tyckte att vi stängde ned det totalt, där är vi starka, säger Joel Kellman till TT.

Topplag

Väl i tvåmålsledning kontrollerade hemmalaget matchen och Brynäs såg inte ut att ha kraften som krävdes för att jobba sig tillbaka en tredje gång den här kvällen.

– Det fattades många procent hos oss i dag, säger Tommy Sjödin, assisterande tränare i Brynäs.

Resultatet innebar att Karlskrona åter passerade Brynäs i tabellen och flyttade fram sin position i det toppskikt som de båda lagen just nu tillhör.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset