Ottawas Erik Karlsson firar sitt mål med Chris Kelly och Tom Pyatt.
Ottawas Erik Karlsson firar sitt mål med Chris Kelly och Tom Pyatt.

Kapten Erik Karlsson höll sig väl framme när Ottawa besegrade Arizona i NHL-ishockeyn med 7–4.Och San Joses Melker Karlsson spräckte säsongens nolla i bortasegern mot New York Islanders.

Ottawas svenske back Erik Karlsson fortsätter att plocka poäng. I matchen hemma mot Arizona var han framme och assisterade Bobby Ryan när han gjorde 1–1.

Oliver Ekman-Larsson gjorde sitt andra mål för säsongen för Arizona i tredje perioden. Men i stället för att vända matchen kunde Ottawa dra ifrån ytterligare. Med slutsekunderna kvar plockade Arizona ut målvakten och Erik Karlsson kunde sätta sista målet i tom kasse.

Med en soloåkning över hela banan fastställde han slutresultatet, medan Oliver Ekman-Larsson ramlade i mittzonen.

Flest backmål

Enligt Expressen var det Karlssons 102:a mål i Ottawa-tröjan och därmed blev han historisk som den back som gjort flest mål i klubben.

– Givetvis är jag nöjd med allt så här långt. Laget spelar bra och stabilt. Bara att fortsätta så här, säger han till tidningen.

Melker Karlsson gjorde årets första mål då hans San Jose vann borta mot NY Islanders med 3–2. Svensken gjorde det inledande målet, och det enda i första perioden.

– Det känns alltid bra att kunna bidra och extra skönt att få göra första målet för säsongen, säger han till Aftonbladet.

– Men framförallt är jag glad över att vi studsade tillbaka och vann efter den mindre lyckade matchen mot Rangers i går. I den spelade vi inte så bra.

Sedinarna avgjorde

Även bröderna Sedin och Vancover fick till sist en bra kväll. Matchen mot St Louis gick till förlängning och där kunde Henrik Sedin, assisterad av broder Daniel, avgöra matchen, 2–1 till Vancover.

För Washingtons svenskar blev det också glada miner.

Laget vann hemma mot Colorado med klara 3–0. Marcus Johansson var framme och assisterade både till Alexander Ovetjkins 1–0 och TJ Oshies 2–0, där även Nicklas Bäckström passade fram pucken.

Frank Franklin II/AP/TT
New York Islanders Dennis Seidenberg och San Jose Sharks Melker Karlsson under matchen.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset