Villa-Lidköpings David Karlsson under World Cup 2016. Arkivbild.
Villa-Lidköpings David Karlsson under World Cup 2016. Arkivbild.

Ljumskskadan såg ut att hindra Villa-Lidköpings David Karlsson från säsongsinledningen i bandy.Men 35-åringen kom till spel i förra helgens World Cup – och var helt avgörande i elitseriepremiären mot Sandviken, 5–0.

I våras tog sig Villa-Lidköping till klubbens första SM-final på fyra år men förlorade guldet till Västerås.

Lagets store pådrivare då var veterananfallaren och lagkaptenen David Karlsson, som slutade tvåa i grundseriens skytteliga med 54 mål på 26 matcher.

Inför inledningen av årets säsong var 35-årige Karlsson ett tag osäker till spel på grund av en ljumskskada i september.

Men han kom till spel i förra helgens World Cup i Sandviken (som slutade i en ny finalförlust mot Västerås) och så även i fredagens elitseriepremiär hemma mot Sandviken i Lidköping.

Karlsson noterades för den första halvlekens båda mål när Villa tog en 2–0-ledning. Det första ett spelmål, det andra på straff.

Tio minuter in i andra halvlek gjorde han matchens tredje mål fram till 3–0 efter ett nytt straffmål.

Sandviken drog på sig flera utvisningar i matchen. Dessutom missade Christoffer Edlund, elitseriens skyttekung förra säsongen med 59 mål, straff i den första halvleken.

David Karlsson gjorde även 4–0 i slutet av matchen, tog därmed en storseger i "skyttekungsmatchen" och gav sitt lag maximala två poäng i premiären som slutade 5–0 efter ett avslutande mål från Daniel Andersson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset