Metro har sammanställt information om hur anmälda våldtäkter under festivaler gått till. På bilden syns en cyklande polis under Bråvalla festivalen.
Metro har sammanställt information om hur anmälda våldtäkter under festivaler gått till. På bilden syns en cyklande polis under Bråvalla festivalen.

Metro har granskat sommarens misstänkta festivalövergrepp under 20 olika festivaler. Här är 16 misstänkta festivalvåldtäkter som anmäldes till polisen 2017.

Bråvalla

15-åring anmälde våldtäkt under Håkan Hellström-konsert

En flicka i 15-årsåldern uppgav att hon blivit fasthållen i publikhavet framför festivalens största scen och utsatts för en våldtäkt.

Kvinna i 20-årsåldern överfölls på väg från camping

En kvinna anmälde att hon hölls fast av två män som tillsammans genomförde en våldtäkt när hon skulle gå från en campingplats till festivalområdet.

Tvingade sig på kvinna i tält

En kvinna anmälde en våldtäkt efter att hon följt med en man till ett tält på campingområdet. Enligt kvinnan vägrade mannen att sluta när hon ville avbryta och inte ha sex med honom.

Anmälde våldtäkt nära scenen

Ännu en kvinna anmälde att hon utsatts för en våldtäkt framför scenen under Håkan Hellströms konsert på Bråvalla under fredagen 30 juni.

Brännbollsyran

17-åring anmälde våldtäkt på hotellrum

En 17-årig flicka anmäler vid 05.30-tiden på lördagsmorgonen 3 juni att hon våldtagits på ett hotellrum i Umeå under Brännbollsyran.

Misstänkt överfallsvåldtäkt i skogsparti

En 18-årig kvinna anmäler att hon ska ha blivit våldtagen i ett skogsparti i anslutning till festivalområdet.

Flicka våldtagen på festivalområdet

En flicka utsätts för en sexuell handling som polisen rubricerar som våldtäkt. Händelsen inträffade inne på festivalområdet och anmäldes vid 01-tiden på natten.

Dansbandsveckan i Malung

18-åring anmälde våldtäkt på camping

En kvinna i 18-årsåldern anmälde en våldtäkt vid en camping vid en idrottsplats. En man i 40-årsåldern greps samma morgon misstänkt för våldtäkten.

Emmabodafestivalen

Fyra våldtäkter anmäldes under festivalen 

Polisen fick in en anmälan om en våldtäkt redan första kvällen på Emmabodafestivalen från en minderårig flicka. Innan festivalen var slut anmäldes ytterligare tre misstänkta våldtäkter. Enligt polisen själva finns det i nuläget en person misstänkt som kunde gripas i ett av ärendena.

Härnösands stadsfest

Hölls fast och våldtogs bakifrån

En kvinna i 20-årsåldern anmälde att hon blivit fasthållen bakifrån och utsatt för en våldtäkt under en konsert. Ännu en våldtäkt som ska ha inträffat i publiken anmäldes under festivalen.

Man häktades men släpptes efter anmäld våldtäkt

En kvinna i 18-årsåldern anmälde att hon vid tre-tiden under natten till söndagen utsatts för en våldtäkt på festivalområdet. En man häktades men släpptes ett par dagar senare och enligt polisen avskrevs brottsmisstanken.

Storsjöyran

En våldtäkt anmäldes i samband med festivalen.

Summerburst Göteborg

En våldtäkt anmäldes i samband med festivalen.

Summerburst Stockholm

18-åring misstänks ha våldtagits i publikhavet

En 18-åring kvinna anmäler en misstänkt våldtäkt i publikhavet under Summerburst Stockholm lördag 10 juni. En man i 30-årsåldern anhölls inledningsvis misstänkt för våldtäkt. Ärendet är fortfarande öppet men i nuläget finns dock ingen misstänkt person, enligt polisens uppgifter.

Sweden Rock Festival

En våldtäkt mot en 19-årig kvinna av en okänd gärningsman anmäldes under festivalen, enligt polisen. Ärendet är i dag nedlagt.

Västerås Cityfestival

16-åring våldtagen under spelning

En flicka anmälde att hon blivit våldtagen under en spelning på festivalområdet på Fiskartorget. Även en till våldtäkt anmäldes i Västerås under festivalen, men ska ha inträffat utanför festivalområdet.

Källa: Polisen. Anmälda våldtäkter under en del av de berörda festivalerna kan ha fallit bort med anledning av hur brotten registrerats i polisens interna system.

LÄS MER: Över 150 festivalövergrepp anmälda under sommaren

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset