Chris Mintz började dagen med att gratta sin sexåring på födelsedagen. Nu hyllas han som hjälte efter att ha försökt stoppa massakern i Oregon.

Det var i går som tio människor dödades och sju skadades när Chris Harper Mercer, 26, gick till attack på Umpuqua Community College. 

En av de som skadades var arméveteranen Chris Mintz. Enligt uppgifter till flera medier försökte Mintz rädda sina klasskamrater genom att kasta sig mot mördaren. 

– Det finns inte en chans att han skulle se på när något så här hemskt hände, säger hans kusin Derek Burgeouis till Daily Mail. 

Innan Mintz kom fram till skytten träffades han fem gånger. Enligt en vittnesuppgift till Daily Beast ska Mintz ha sagt ”det är min sons födelsedag” när han låg skadad på skolgolvet.

► LÄS MER: Arg Obama vill ändra vapenlagar

De flesta kulorna träffade benen och mirakulöst nog överlevde han. Båda hans ben är sönderskjutna och den före detta soldaten och MMA-fightern kommer nu behöva lära sig att gå igen.

På en bild som kusinen tagit ses han le mot kameran där han ligger på sjukhuset.

Skjutningen i Roseburg har återigen fått president Obama att vädja om stöd för hårdare vapenlagar. Hittills har han haft svårt att få politiskt gehör för tuffare lagar och Dag Blanck, docent vid Svenska institutet för Nordamerikastudier vid Uppsala universitet, säger till TT att det inte väntas bli någon het fråga inför presidentvalet nästa år.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott