Katie Morris tillsammans med sin mamma Antonia King och gympaskorna hon hade på sig då hon blev påhoppad av en grupp tjejer i hennes skola.
Katie Morris tillsammans med sin mamma Antonia King och gympaskorna hon hade på sig då hon blev påhoppad av en grupp tjejer i hennes skola.

Katie Morris, 12, drogs till marken, blev sliten i håret, spottad på och slagen medvetslös av skolkamrater under en mobbningsattack vid Ivanhoe College i Leicestershire, England. Förklaringen: hon hade fel skor på sig.

Tjejerna i 12-åriga Katie Morris skola i Leicestershire i centrala England hade varit på henne och mobbat henne sedan en tid tillbaka. Men de hade aldrig tidigare gett sig på henne fysiskt.

När hon för första gången, den 23 juni i år, svarade upp mot dem brast det, och de hoppade på henne med full kraft.

– De sa att jag köper mina saker från en välgörenhetsbutik och jag fick nog. Jag sa att de har fått sina liv från en välgörenhetsbutik, säger Katie till brittiska The Mirror och fortsätter:

– Det var då de började slå mig. De grabbade tag i mitt hår på fältet och puttade mig till marken.

Katie berättar för The Mirror att det hela var fruktansvärt. Hur hon försökte resa sig upp och kämpa emot, men att de bara slet henne i håret och gång på gång puttade henne till marken. Hon knuffades även ner i nässelbuskar. Vid ett tillfälle ska hon ha tappat medvetandet och blivit slagen i ansiktet, alltmedan hennes andra klasskamrater stod runt omkring på spelplanen utanför skolan och tittade på.

Allt för att hon hade fel gympaskor och hade modet att säga ifrån.

►   LÄS MER: Kent blev mobbad i skolan – 36 år senare hämnades han rejält

– När jag först såg henne var hennes ansikte helt svullet och hennes huvud helt buckligt. Det var helt fruktansvärt, men jag var tvungen att vara stark inför henne, säger hennes mamma Antonia King, 32.

Efter händelsen fick Antonia en video skickad till sig av ett chockerat vittne, som varit på plats under övergreppet och filmat det hela. Hon valde att dela videon på sin facebooksida. Som ett rop på hjälp och i syfte att visa hur hemska tjejerna varit mot hennes dotter, säger hon till The Mirror.

– Du ser mer och mer av dessa filmer där unga flickor attackeras – det verkar bara bli mer utbrett, säger hon till tidningen.

Facebookinlägget fick snabbt spridning och de hemska bilderna hade på torsdagen setts av fler än 270 000 personer. Inlägget har även kommenterats över 2 000 gånger.

LÄS MER: Dela inte mobbningsfilmen – du blir själv en del av övergreppet

Polisen i Leicestershire har bekräftat att händelsen är under utredning. Enligt en talesperson från polisen är de medvetna om den video som nu cirkulerar i sociala medier.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset