Katrin Zytomierska backar nu från uttalandena i programmet Malou efter 10.
Katrin Zytomierska backar nu från uttalandena i programmet Malou efter 10.

Bloggaren Katrin Zytomierska backar nu och ber om ursäkt för sina uttalanden hos Malou i TV4. På sin blogg har hon publicerat ett inlägg med rubriken: ”Jag vill be om ursäkt”.

Det var i måndags som bloggaren Katrin Zytomierska hos Malou efter tio i TV4 debatterade kroppsideal. Hon sa bland annat att överviktiga personer var lata och oattraktiva. Uttalanden som hon nu ber om ursäkt för på sin blogg

”Det jag ville få fram lyckades jag inte formulera på rätt sätt och det är jag väldigt ledsen för.”, skriver hon i bloggen. 

► LÄS MER: De står upp mot fettfobin: "Priset att vara tjock är så otroligt kostsamt"

Hon skriver att många av de saker som togs upp i programmet var sådant som hon sagt när hon var yngre, ”då var jag omogen och väldigt provokativ”. 
Hon skriver vidare: 
”Jag står fast vid att jag inte tycker att man ska uppmuntra till övervikt eller fetma. På samma sätt som jag inte tycker att man ska uppmuntra till undervikt. Att exponera dessa extremer slår bara fel”. 
Zytomierska skriver att hon själv kämpat med sin egen vikt hela livet och att hon själv varit överviktig. 

► LÄS MER: Jag vägrar debattera med folk som äcklas av min kropp

Hennes uttalanden i programmet har under veckan fått mycket kritik på traditionella såväl som sociala medier under veckan. Bland annat har komikern Nour El Refai kallat Zytomierska för vuxenmobbare. Stina Wollter, vars underklädesdans visades i programmet, la upp en selfie där hon uttryckte sin besvikelse över TV4: ”Den fata pajasen kunde de offra för lite smaskig tv”. TV4 klippte igår om programmet och tog bort dansvideon från hemsidan. Och i gårdagens program bad programledaren Malou von Silvers om ursäkt. 

► LÄS MER: My, 21, ni måste acceptera att jag är tjock

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset