Katten på bilden har ingenting med artikeln att göra.
Katten på bilden har ingenting med artikeln att göra.

En katt i Lysekil fastnade med huvudet mellan en stuga och en mur. Då lyfte räddningstjänsten på stugan. "Det var den största katt jag har sett", sa räddningstjänstens styrkeledare Jörgen Sernemo.

En katt fastnade under tisdagskvällen med sitt huvud mellan en mur och en stuga. Katten förmodas ha sprungit in och fått sitt huvud fastkilat. Fastighetsägaren hörde kattens desperata jamanden och ringde till räddningstjänsten.

– Det var en rejält stor katt som troligen jagat en mus och sedan fastnat i den decimeterhöga öppning som fanns mellan muren och stugan, säger räddningstjänstens styrkeledare Jörgen Sernemo till Bohuslänningen.


►LÄS MER: Våghalsig katt tjuvåkte med flygplan – klamrade sig fast på vingen

– Om vi har tid och möjlighet så är det klart att vi försöker hjälpa till. Men det blev inget lätt uppdrag för livräddarna.

Först försökte de snällt lirka loss katten, men utan framgång. Då försökte de i stället rubba stugan med spätt och brädor, samtidigt som en person höll fast katten, som enligt utsago var en riktig bjässe.

– Det var den största katt jag har sett, och den satt rejält fast. Det tog en god stund att få loss den – vi höll nog på i trekvart, säger Jörgen Sernemo.

Katten kom till slut loss men var rejält skärrad efter att ha suttit fast med huvudet, förmodligen i fler timmar. Den togs till veterinär men ser ut att klara sig relativt väl.

►LÄS MER: Katten Bosse fastnade i en hemmagjord fälla och dog: "Det är så brutalt"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur