Bengaliska blandrasen Bobby gillade att vila i tvättmaskinen – det gör han inte längre. 
Bengaliska blandrasen Bobby gillade att vila i tvättmaskinen – det gör han inte längre. 

Katten Bobby använde nog ett av sina nio liv när han hamnade i tvättmaskinen och åkte med ett tvättprogram i 60 grader – men överlevde mirakulöst. ”Jag har aldrig sett ett liknande fall under de 15 år jag jobbat som veterinär.”, säger veterinären som tog hand om Bobby efter mardrömsturen.

Den nio månader gamla katten Bobby gillar att vila i tvättmaskinen hemma i Nottingham. Det är hans ägare van vid och när hon gick till tvättstugan för att sätta på en maskin lyfte hon ut den Bengaliska blandraskatten.

Men Bobby lyckades smita tillbaka utan att matten märkte något. Istället satte hon på maskinen, vilket även BBC uppmärksammat.

Efter att ha hört ett högt oljud och sedan sett kattens päls mot glasrutan skyndade hon sig att få ut den vettskrämda och medtagna katten och åkte direkt till veterinären.

►LÄS MER: Katten var på rymmen i över ett år – levde lyxliv i djuraffär

Väl framme hos veterinären behandlades Bobby för chocken med dropp och veterinären säger i ett pressmedelande att Bobby var nära att kollapsa och att hans ”kroppstemperatur var farligt lågt”. I dag märks inga spår från den otäcka händelsen. Men det kunde gått riktigt illa.

”Jag har aldrig sett ett likande fall under de 15 åren jag jobbat som veterinär.”, säger veterinären vidare.

Bobbys nära-döden-upplevelse fick honom nominerad till ett brittiskt pris för husdjur som överlevt livshotande sjukdomar eller skador som organisationen PDSA (People’s Dispensary for Sick Animals) delar ut varje år.

Den obehagliga maskintvätten gjorde att Bobby har ”lärt sig sin läxa den hårda vägen och går inte i närheten av tvättmaskinen längre”, säger Bobbys matte. 

►LÄS MER: De här växterna kan vara livsfarliga för din katt

PDSA

Bobbys nyfikenhet dödade honom nästan. Men nu är han nominerad till ett pris istället.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur