Hankatten Booger efter att han inkommit till veterinärkliniken i Michigan.
Hankatten Booger efter att han inkommit till veterinärkliniken i Michigan.

Katten Booger blev i veckan beskjuten med en armborst av en okänd person. Den stackars missen måste ha haft änglavakt, för han klarade sig mirakulöst nog med livet i behåll.

Den ettårige hankatten Booger hittades i måndags under en veranda i Kalamo i den amerikanska delstaten Michigan, med kroppen genomborrad av en pil, skriver NY Daily Mail.

Polisen, som uppges ha blivit chockade över att han fortfarande var vid liv när de fann honom, körde honom till veterinärkliniken Capital Area Humane Society.

► LÄS MER: Hunden Caitlyn hade hårt ihoptejpad mun – ägaren åtalas för djurplågeri

Efter en längre operation och eftervård på kliniken har Booger nu återhämtat sig. Och enligt veterinärerna, som till en början oroade sig över hur hans kropp skulle reagera när de drog ut pilen, är det ett mindre mirakel att han överlevt.

– Booger har återhämtat sig och han förväntas bli fullt frisk, skriver verksamhetschefen Julia Willson till Aftonbladet.

Ännu är det oklart vem som sköt honom. Flera medier har uppmärksammat den tragiska händelsen och teorierna tycks vara lika många som frågorna. Utifrån de uppgifter som nu finns kan det röra sig om både ett vådaskott och en djurplågare.

– Även om vi skulle vilja tro att skjutningen mot denna katt inte var avsiktlig är vi tyvärr alltför bekanta med det faktum att den här typen av övergrepp mot djur är vanliga, säger Capital Area Humane Society till NY Daily Mail.

► LÄS MER: Djurplågare drog ut Tovas klor – och kissade på henne

Veterinärkliniken har på sin Facebook-sida utlyst en belöning på 5 000 dollar, motsvarande omkring 41 000 svenska kronor, till den som kommer med information som leder till att polisen får tag på gärningsmannen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur