Caesar försvann spårlöst under en flytt, men hittades av en granne cirka 300 meter från huset där han försvann, sju och ett halvt år senare.
Caesar försvann spårlöst under en flytt, men hittades av en granne cirka 300 meter från huset där han försvann, sju och ett halvt år senare.

Katten Caesar försvann för över sju år sedan. Då trodde Therese Cato och hennes mamma Gunnel att de förlorat honom för alltid. Men i går fick Therese ett samtal från en kvinna som hittat honom. ”Min mamma svimmade nästan när jag ringde och berättade, säger Therese till Metro.

Det var sommaren 2008 som Caesar försvann spårlöst under en flytt från Åhus till Vä. Eftersom det var rörigt kring flytten ville Gunnel inte släppa ut honom innan saker och ting var på plats. Men det gick inte Caesar med på.

– Så en natt så petade han upp haspen på fönstret och tog sig ut. Sedan kom han aldrig tillbaka, berättar Therese för Metro.

Gunnel åkte tillbaka till huset i Århus flera gånger för att leta efter Caesar – men förgäves.

– Till slut var vi hundra på att han var död, säger Therese.

► LÄS MER: Nyfunna vännerna – hunden Boss och ett litet rådjurskid

Men i tisdags fick Therese ett oväntat samtal från en kvinna som frågade efter hennes mamma saknade en katt. Hon berättade att han flyttat in på deras altan och att han var känd av alla grannar i området. 

– Hon sa att han varit skygg i början men till slut lyckades hon komma honom så pass nära att hon kunde anteckna ägarkoden i hans öra och då ledde spåren fram till mig, eftersom min mamma flyttat till Italien, säger hon.

Glädjen och chocken över beskedet var total. 

– Det var som att han steg up ur graven, min mamma svimmade nästan när jag ringde och berättade, säger Therese. 

►LÄS MER: Katten Musse hittade hem till Linda – efter elva år

Nu är Caesar tio år gammal och i januari åker mamma Gunnel till Sverige för att hämta honom till hans nya hem i Italien. 

– Han kommer att bli italienare. Hon bor i ett vindistrikt så nu kommer att få leva sina sista år där, säger Therese. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur