Den fyraåriga katten Max sparkas från äldreboendet Vågen i Arvika.
Den fyraåriga katten Max sparkas från äldreboendet Vågen i Arvika.

För ett år sedan var den fyraåriga katten Max hemlös – sen räddades han och blev sällskapskatt på ett äldreboende i Värmland. Men nu sparkas Max eftersom han inte kunnat sköta sina behov, rapporterar NWT.

Det var för drygt ett år sedan som föreningen Djurskyddet Westra Wermland kontaktades av en föreståndare för äldreboendet Vågen i Arvika, skriver NWT.

– De sökte en katt som kunde fungera som sällskap till de äldre och vi hade fått in en vandringskatt som var jättesocial, så vi bestämde gemensamt att prova med det, säger föreningens ordförande Percy Nilsson till tidningen.

LÄS MER: Katten Pedro rymde – iförd bebiskläder

Katten Max fick flytta in på boendet och enligt Percy Nilsson ska allt ha fungerat utmärkt. Men för ett tag sedan fick boendet en ny enhetschefen och enligt honom var situationen inte toppen.

– Tyvärr blev det så att katten bajsade inne hos vårdtagare, det hände vid flera tillfällen. Vi undersökte om han var instängd eller så, men kunde konstatera att så inte var fallet. Exakt varför katten reagerade som den gjorde vet vi inte, säger enhetschefen Anders Dahlin till NWT.

Enligt Anders Dahlin hade många av de äldre fäst sig vid katten och de blev nedstämda av beskedet.

– Men det är inte alls omöjligt att vi skaffar en ny katt framöver, säger Anders Dahlin till tidningen.

Historien om sällskapskatten Max ser ändå ut att få ett lyckligt slut – på torsdagen hittade Djurskyddet Westra Wermland ett nytt hem åt katten.

LÄS MER: Körde ihjäl katten Julia med flit – filmade och skrattade

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om äldre Katt djur