Kattunge överlevde pitbull-attack som förstörde bilen Så såg bilen ut efter att fyra pitbullhundar gått till attack.
Kattunge överlevde pitbull-attack som förstörde bilen Så såg bilen ut efter att fyra pitbullhundar gått till attack.

Fyra arga pitbullhundar gick till vild attack mot bilens framdäck. Efteråt hittade ägaren en kattunge som gömt sig i den söndertuggade karossen.

Palm Springs Police Department
Kattunge överlevde pitbull-attack som förstörde bilen

Kattungen har nu fått namnet Fender Lynx.

Trots att bilägaren vid det laget hunnit köra till jobbet med bilen, ungefär fyra mil därifrån, så levde fortfarande kattungen. Det var mannens egna hundar som börjat tugga på bilen. Själv misstänkte han att det berodde på att något mindre djur, som en gnagare, gömt sig däri.

Men i själva verket var det en sjuveckors kattunge som satt i bilens hjulhus. Och det visade sig vara en riktig överlevare. Polisens bild visar att de fyra hundarna gick hårt åt bilen som är helt söndergnagd. Mannen tvingades även byta däck på bilen innan han kunde köra till jobbet.

Först när han gick ur bilen igen hörde han hur något jamade från bilen. Polisen kallades då till platsen och kunde montera bort bilens främre stötfångare. Det tog 40 minuter.

Polisen hittade då kattungen i ett skrymsle och den fördes till ett djursjukhus i närheten. Kattungen finns nu på Palm Springs Animal Shelter och går att adoptera för ungefär 150 kronor, skriver lokal-tv-stationen NBC Southern California.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset