Smurf hittades på en gata i San Jose i Kalifornien men bor i dag på katthemmet Nine Lives Foundation
Smurf hittades på en gata i San Jose i Kalifornien men bor i dag på katthemmet Nine Lives Foundation

Efter att ha fått en tuff start i livet repar sig Smurf på katthemmet Nine Lives Foundation i Kalifornien. Han hittades några dagar innan nyårsafton och enligt veterinären Monica Rudiger har katten förmodligen använts som hundleksak.

Kattungen har fått namnet Smurf eftersom han har lilafärgad päls. Pälsen färgades av hans tidigare ägare som förmodligen använt honom som tuggleksak åt en hund rapporterar CNN.

Smurf vägde mindre än ett kilo och var omkring sju, åtta veckor gammal när han hittades i en papplåda med skräp den 28 december.

► LÄS MER: Polisen anmäls för djurplågeri

Katten hittades på en gata i San Jose i Kalifornien men bor i dag på katthemmet Nine Lives Foundation.

– Han hade flera sticksår liknande bitmärkena från en hund, säger Monica Rudiger veterinär på Nine Lives Foundation till CNN.

Färgen på hans sår avslöjar att pälsen färgades innan kattungen skadades och enligt veterinären är det ytterligare ett tecken på att han använt som hundleksak.

– Det är bitmärken över hela hans kropp och jag kan inte föreställa mig hur han annars skulle få så många sticksår, säger Monica Rudiger till CNN.

Smurfs öde har berört många människor och veterinären berättar att katthemmet mottagit massvis med mejl från människor i bland annat England och Brasilien.

Monica Rudiger är tacksam för uppmärksamheten men är rädd att människor bara bryr sig om Smurf på grund av hans lila päls.

► LÄS MER: Antalet djurplågare i Sverige har dubblerats – på tio år​

Nästan varje dag lägger hon ut bilder på övergivna katter på Nine Lives facebooksida och det är aldrig någon katt som fått så mycket uppmärksamhet som Smurf.

– Det finns massor av andra katter som behöver räddas, säger Monica Rudiger.

Vårdarna kommer fram tills dess att han lämnar hemmet tvätta och raka Smurf så att den lila pälsen återgår till hans naturliga färg. Innan han får ett nytt hem måste han också genomgå en antibiotikakur och opereras. Men enligt katthemmet repar han sig bra och Smurf har redan hunnit skaffa sig vänner.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott Djur