Ett KD-förslag att ge asylsökande i Hudiksvalls kommun möjlighet att åka buss de två milen in till stan har på nätet fått en annan skepnad. ”Vill du också åka buss gratis i Hudiksvall? Bara för invandrare” lyder ett inlägg som går runt.

Facebook/Gogle Maps
Privat

Pärlennart Larsson, ordöfrande för Kristdemokraterna i Hudiksvall.

”Orättvist!!” tycker någon i kommentarsfälten. ”De svenskar som emigrerade till Amerika, fick nog fan inget gratis”, skriver en annan.

Bilden som har Kristdemokraternas logga på sig har delats och gillats på Facebook av hundratals personer. Men det är inte KD som har skapat den.

– Jag reagerar oerhört på det här att man använder någon annans partibeteckning, vi får se hur vi ska gå vidare med den biten. Vi vill inte bli förknippade med det här budskapet, säger Pärlennart Larsson, ordförande för Kristdemokraterna i Hudiksvall.

Det gäller en KD-motion som nyligen lämnats in till kommunfullmäktige i Hudiksvall. Där föreslås att asylsökande som placerats en bit från stan i Njutånger och Delsbo ska kunna få åka med bussarna kostnadsfritt på lågtrafiktider.

– Anledningen är att de får så låg ersättning ändå och det är ingen annan som får stå tillbaka för det här. Det rör sig om så otroligt lite, det är försumbart i de här sammanhangen, säger Pärlennart Larsson.

Enligt Hudiksvalls Tidning är ersättningen för en asylsökande i kommunen 24 kronor om dagen.

Förslaget gäller alltså de som befinner sig i asylprocessen, inte alla med invandrarbakgrund.

– Jag har hört att det har surrats om det här ute på stan, att nu ska invandrarna sitta gratis på bussarna, berättar Pärlennart Larsson.

– De piskar upp nånting och så vet man inte vad man pratar om, det tycker jag är olyckligt.

LÄS MER:

► Såhär funkar Viralgranskaren

► Därför startar vi Viralgranskaren

► Lämna ditt tips till Viralgranskaren anonymt

► Tidigare uppmärksammade virala storys

► Var är sanningen på sociala medier?


Tipsa oss:

Undrar du om en historia på Facebook är sann? Så här gör du för att tipsa oss

För de senaste uppdateringarna:
Följ oss på Twitter
Gilla oss på Facebook

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset