Förra KD-presschefen Johan Ingerö tycker inte att allianssamarbetet är meningsfullt.
Förra KD-presschefen Johan Ingerö tycker inte att allianssamarbetet är meningsfullt.

Efter alliansens oenighet i frågan om ordförandeposter i riksdagens utskott kommer nu kritik mot samarbetet, skriver Expressen. "Det är inte längre meningsfullt för de fyra att gå till val tillsammans", skriver tidigare presschefen i KD, Johan Ingerö.

I torsdags spreds nyheten om att Alliansen bestämt sig för att SD efter valet ska kunna få ordförandeposter i riksdagens utskott. Efter en kritikerstorm backade både Liberalerna och Centerpartiet från utspelet. I efterdyningarna har Moderaterna kritiserat C och L för att vika sig för intern kritik.

”Inte längre meningsfullt”

Men från Kristdemokraterna har det varit hyfsat tyst fram tills nu, skriver Expressen. Den förra KD-presschefen Johan Ingerö, numera välfärdsansvarig på Timbro, dödförklarade allianssamarbetet på lördagen.

LÄS MER: Björklund och Lööf backar om SD – detta har hänt

”Min prognos är att detta inte är reparerbart. Om en borgerlig regering kan bildas så är det bra, men det är inte längre meningsfullt för de fyra att gå till val tillsammans”, skriver han i ett inlägg på Facebook.

Kritik mot C och L

Han kritiserar också Centern och Liberalerna.

”Moderaterna och Kristdemokraterna kan inte förväntas tona ned hjärtefrågor och ignorera kärnväljare när Liberalerna och Centerpartiet inte ens klarar av att hålla linjen i ett dygn,” skriver Johan Ingerö.

Enligt Expressen finns det en hel del kritik mot alliansen inom Kristdemokraterna. Tidningen hänvisar till en sluten Facebookgrupp där bland annat en tidigare kommunordförande i KD ska ha skrivit att partiet borde lämna alliansen tillsammans med Moderaterna.

LÄS MER: Gör Metros valkompass: Vilket parti tycker som du?

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset