Amelle Berrabah, Heidi Range och Keisha Buchanan från the Sugababes poserar på röda mattan vid ankomsten till MTV Europe Music Awards i Liverpool, 6 november 2008.
Amelle Berrabah, Heidi Range och Keisha Buchanan från the Sugababes poserar på röda mattan vid ankomsten till MTV Europe Music Awards i Liverpool, 6 november 2008.

De tre originalmedlemmarna Mutya, Keisha och Siobhan.

 Keisha Buchanan sparkas efter 11 år i succégruppen Sugababes. Enligt journalisternas enträgna rapporter handlar det om interna oenigheter.

"Även om det inte var mitt eget val att lämna, är det dags att byta kapitel i mitt liv", skriver stjärnan på Twitter.

Det är inte första gången Sugababes byter medlemmar.  2001 ersattes originalmedlemmen Donaghy av Range och fyra år senare byttes Mutya Buena ut mot nya medlemmen Berrabah.  Därmed var Buchanan den enda medlemmen i bandet som var med och startade gruppen 1998.

För två veckor sedan tog spekulationer om Sugarbabes framtid fart, när Amelie Berrabah inte dök upp för en spelning på nattklubben Movida i London. Trots att medlemmarna själva hävdar att det berodde på att en vän råkat ut för en "svår olycka" fortsatte tidningar envist att rapportera om bakomliggande oenigheter inom gruppen. Keisha pekades ut som den som trakasserat Amelie, något som hon förnekar på Twitter: "Jag blir förkrossad av att folk ser mig som den som hållit mig kvar längs i bandet och antar att det är b***hen som får folk att sluta, och det är orättvist och helt taget ur luften", skriver hon.

Buchanan ligger kvar på samma skivbolag och tänker nu satsa på en karriär som soloartist i stället. Hon kommer att ersättas av Jade Ewan, som tidigare deltagit i brittiska Melodifestivalen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset