Karlskronas Joel Kellman avgjorde mot Växjö. Arkivbild.
Karlskronas Joel Kellman avgjorde mot Växjö. Arkivbild.

Sjätte raka segern i SHL.Hur ska det här sluta, Karlskrona?– Det kommer nog bli en rolig säsong, sade centern Joel Kellman och log.

Förra säsongen vann Växjö samtliga fyra SHL-möten med Karlskrona, som då bara samlade ihop 31 poäng på 52 omgångar. En av matcherna slutade dessutom hela 8–1 till SM-semifinalisten från Småland.

I starten av den här säsongen är det stor skillnad.

Karlskrona har överraskat ordentligt och kom till Växjö som tabelltvåa efter fem raka trepoängare – lika många som under debutåret i SHL.

Det blev ingen ny seger efter ordinarie tid, men väl efter straffar (3–2).

– Vad ska man säga? Det är helt fantastiskt vilken start vi har fått. Det gäller bara att hålla i det här och fortsätta jobba hårt, sade Joel Kellman.

TT: Nyckeln till alla segrar?

– Jag tycker att vi jobbar så fantastiskt hårt allihopa. Alla köper sina roller och sen har vi ett bra och tajt försvarsspel. Det har vi vunnit mycket på i början.

Hemmasonen avgjorde

Den 22-årige centern, född i Karlskrona, avgjorde matchen sedan han skickat upp pucken högt bakom hemmamålvakten Joacim Eriksson i den tredje straffomgången.

– Alltid kul att få förtroendet att lägga. Det är väldigt roligt och skönt att sätta dit den, sade Kellman, vars Karlskrona har plockat 17 poäng på sju matcher – alltså mer än hälften som många än under hela förra säsongen.

– Vilken förvandling. Det är häftigt. Riktigt skoj. Vi är verkligen förtjänta av vinsterna vi har tagit, sade Kellman, som även briljerade i matchen mot Växjö med en sevärd bakom-ryggen-passning i mittperioden.

Snygg assist

Den ledde till att Alexander Bergström kunde trycka in 2–2 i powerplay.

– Jag vet att han står på den kanten och försökte bara få över den. En lite turlig passning att han kommer precis på den.

Att laget skulle vinna den här matchen trodde nog inte många efter 20 minuter. Då var det underläge med 0–2.

– Vi är inte nöjda med första och går in och pratar om att vi måste våga mer. Att vi tar hand om pucken när vi har den.

Och det lyckades laget med.

Tränaren Per Hånberg:

– Vi hade jättejobbigt i första perioden, men det som är fantastiskt är att vi kan ändra matchbilden så radikalt. Grabbarna visar en otrolig karaktär.

Växjö, som tog sig vidare i CHL-slutspelet kvällen före matchen, har inte vunnit någon av sina fyra senaste ligamatcher.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset