Kent Ekeroth petas från Sverigedemokraternas riksdagslista. "Jag kan bekräfta att Kent Eneroth inte kommer att finnas med i valberdningens förslag", säger Michael Rosenberg, valberedningens ordförande, till Aftonbladet.

Kent Ekeroths karriär i riksdagen ser ut att vara över. Åtminstone för den här gången. Han återfinns nämligen inte på partiets 60 namn långa riksdagslista, som tagits fram inför Sverigedemokraternas valkonferens den 17-18 mars.

– Jag kan bekräfta att Kent Ekeroth inte kommer att finnas med i valberedningens förslag. Valberedningen är enig i den här frågan. Inför beredningen har vi bett samtliga partidistrikt inkomma med nomineringar och inget har föreslagit Kent Ekeroth” säger Michael Rosenberg, valberedningens ordförande, i en kommentar till Aftonbladet.

LÄS MER: Tidslinje: Stormarna kring Kent Ekeroth 

I december 2017 friades Ekeroth i Svea hovrätt från anklagelserna om ringa misshandel. Ärendet handlade om ett bråk i en krogkö där Ekeroth gav en man en örfil. Riksdagsledamoten åberopade nödvärn, och fick rätt. Trots den friande domen tog Ekeroth, efter uppmaning av partiledningen, time out från sin position i justitieutskottet.

LÄS MER: Kent Ekeroth frias – men lämnar utskottet

Texten uppdateras

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset