Kenza har bland annat blivit kallad för ”stupid slut” till ”bitch och ”who” av följare i sociala medier.
Kenza har bland annat blivit kallad för ”stupid slut” till ”bitch och ”who” av följare i sociala medier.

Bloggerskan Kenza Zouiten har utsatts för näthat efter att ha lagt upp matbilder under den muslimska högtiden ramadan.

Det var efter att bloggaren modellen och designer Kenza lagt upp en bild på lemonad och citrusfrukter av olika slag som en del fans reagerade minst sagt starkt. Kenzas pappa är marockan, men inte muslim.

Men trots det har bloggerskan fått fler upprörda kommentarer på sin blogg från följare som tycker att hon inte respekterar fastan under ramadan, rapporterar SR men även internationella medier som Huffington Post och Morocco World News.

LÄS MER: Tio kommentarer till Zara Larsson som visar kärlek – inte näthat

Keza har bland annat blivit kallad för ”stupid slut” till ”bitch och ”who”, något som chockat bloggerskan. Därför valde hon att bemöta kritiken i ett inlägg på Facebook.

”Det är så mycket hat bland vissa av er och det är sorligt att se, jag tycker synd om er. Det här är en Facebook-sida där jag lägger upp bilder på mode och andra bilder som jag tycker är vackra. Om du inte gillar vad jag lägger upp, följ mig inte. Från och med nu kommer jag att blockera alla idioter som inte kan uppföra sig.”, skriver hon.

LÄS MER: Nätstorm mot Kenza i antinazisttröja

Trots allt hat får hon även stöd från flera följare i kommentarsfältet på Facebook och Twitter. En följare på Facebook skriver:

”Jag är en marockansk tjej och jag bryr mig inte om din religion, ditt namn eller dina föräldrar. Jag följer dig för att jag gillar vad du gör, din stil och din skönhet. Kärlek från Marocko”

My biggest craving while being in the heat. ☀️

Posted byKenza Zouiten on den 27 juni 2015

Wow, I’m in shock right now. I’m reading comments about what a ”stupid slut/bitch/whore” I am, how bad my mother is (who…

Posted byKenza Zouiten on den 27 juni 2015

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Näthat